Obiective Turistice

De peste o sută de ani în urmă,  Băile Govora este locul cu cel mai curat aer din Europa.

1. În Băile Govora

Natura a fost darnică cu staţiunea Băile Govora prin parcurile şi pădurile din jur. Băile Govora prezintă o îmbinare fericită a apelor lecuitoare cu odihna minţii şi cu plăcuta mângâiere a ochilor. De jur împrejur privirea se roteşte pe ecranul înviorător al verdelui viguros de pădure. Unde întorci ochii, numai de el dai. Când îi ridici în sus întâlneşti albastrul cerului invariabil, dar recreator din toate punctele de vedere. Verde şi albastru sunt cele două culori fundamentale care pătrund, întăresc trupul, dar şi sufletul.” I. Simionescu

De peste o sută de ani în urmă,  Băile Govora este locul cu cel mai curat aer din Europa.

Parcul Central Băile Govora cu o suprafață de peste 15 hectare,  este unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri din zonă. În interiorul parcului se găsesc alei largi și bine întreținute, fântâni arteziene,cascade, grădini cu flori, dar și o varietate de arbori și plante, precum și o zonă specială pentru copii.

Acest parc este un loc popular de întâlnire pentru localnici și turiști deopotrivă, oferind o mulțime de opțiuni de agrement și divertisment, cum ar fi  terenuri de fotbal și de baschet, precum și o zonă de picnic. Parcul este de asemenea gazda unor evenimente culturale și artistice în timpul verii, cum ar fi concerte, festivaluri și spectacole de teatru.

Ștrandul cu iod din Băile Govora este o destinație populară pentru turiști și localnici în căutarea de relaxare și distracție în timpul verii.

Ștrandul cu iod din Băile Govora se află la doar 100 m de Pensiunea Magic și este o destinație perfectă pentru o zi de vară petrecută în aer liber, alături de familie și prieteni. Cu o atmosferă relaxantă, acesta este un loc ideal pentru a te bucura de soare, apă sărată și iodurată într-un cadru natural impresionant.

Traseu de cură balneară: Aleile parcului au fost amenajate pe vechile amplasamente de cură balneară recomandate turiştilor de către medicii balneologi pentru mişcare şi crenoterapie, toate ducând către izvoarele minerale. 

Drumeții în zonă: Situată într-un cadru natural deosebit, stațiunea Băile Govora este locul ideal de plecare în numeroase drumeții pentru iubitorii naturii.

2. În ÎMPREJURIMI

1. Horezu: Tradiția olăritului din Horezu datează din secolul al XVII-lea și se transmite din generație în generație. Meșterii olari din Horezu sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a crea vase de argilă cu modele și decorațiuni unice și frumoase, folosind tehnici tradiționale și materiale locale.

În Horezu, turiștii pot vizita atelierele de olărit și pot vedea cum meșterii olari lucrează, putând chiar să încerce și ei să modeleze și să decoreze propriile vase. De asemenea, există și o serie de magazine de suveniruri în care se vând vasele și alte produse meșteșugărești realizate în Horezu.

2.Mănăstirea Hurezi este un complex monahal situat în apropierea orașului Horezu, județul Vâlcea. Aceasta este una dintre cele mai importante și reprezentative mănăstiri din România, cunoscută pentru frumusețea și armonia arhitecturală a clădirilor sale, precum și pentru picturile murale realizate de către pictorii brâncoveni.

Mănăstirea Hurezi a fost inclusă în anul 1993 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind considerată o capodoperă a arhitecturii și a artei religioase brâncovenești din România. Aceasta este o destinație turistică importantă în regiunea Muntenia și Oltenia, atrăgând anual mii de turiști din toată lumea.

3.Salina Ocnele Mari are o suprafață de aproximativ 4 hectare și o adâncime de 208 metri. Aici se găsește o varietate de formațiuni de sare, precum cristale de sare, stalactite și stalagmite de sare.

Sarea din Salina Ocnele Mari are proprietăți terapeutice, fiind utilizată în tratarea bolilor respiratorii, precum astmul și bronșita. De asemenea, salina este benefică și pentru tratarea unor afecțiuni dermatologice, cum ar fi eczema și psoriazisul.

În plus, Salina Ocnele Mari este o destinație populară pentru activități recreative, cum ar fi drumeții și călătorii cu bicicleta. În apropierea salinei se află și o piscină cu apă sărată și o zonă de agrement, unde vizitatorii se pot relaxa după o zi plină de aventuri subterane.

4.Mănăstirea Govora a avut o istorie zbuciumată, fiind distrusă și reconstruită de mai multe ori. În timpul domniei lui Mihai Viteazul, mănăstirea a fost devastată de turci, iar apoi a fost refăcută în timpul lui Matei Basarab.

Astăzi, mănăstirea este o destinație populară pentru pelerinaj, cu numeroase evenimente religioase organizate pe parcursul anului. Biserica mănăstirii are o arhitectură impresionantă și adăpostește o colecție de icoane vechi și obiecte de cult.

5.Mănăstirea Arnota este înconjurată de o frumoasă pădure de stejari și este construită într-o zonă liniștită și plină de pace, oferind vizitatorilor o oază de calm și meditație. Clădirile mănăstirii au o arhitectură tradițională românească și includ o biserică, o casă de oaspeți, chilii pentru călugări și alte clădiri administrative.

Mănăstirea Arnota este un loc sacru și încărcat de istorie, unde vizitatorii pot descoperi bogăția culturală și spirituală a României. Cu o arhitectură tradițională românească, o frumoasă pădure înconjurătoare și o atmosferă liniștită și calmă, această mănăstire este un loc ideal pentru meditație și contemplare.

6.Mănăstire Dintr-un Lemn situată la aproximativ 25 km sud de municipiul Râmnicu-Vâlcea şi la 12 km nord de Băbeni, pe valea Otăsăului, în comuna Frânceşti, separată prin dealurile vecine de mănăstirile Surpatele şi Govora,  este o oază de pace şi de bucurie spirituală pentru toţi aceia care zăbovesc mai mult la adăpostul zidurilor ei.

Potrivit unei vechi tradiţii locale, ar fi luat fiinţă în primele decenii ale secolului al XVI-lea, prin edificarea în acest loc a materialului unui singur stejar. Ea a fost ridicată în cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoană ce se păstrează şi azi în biserica de piatră a mănăstirii. În baza acestei tradiţii aşezarea monahală de aici poartă numele Dintr-un Lemn.

7.Parcul Național Buila-Vânturarița este renumit pentru frumusețea sa naturală și pentru varietatea sa ecologică. În interiorul acestuia se găsesc multe specii rare de plante și animale, precum și numeroase trasee de drumeție care permit vizitatorilor să exploreze această regiune montană pitorească.

Buila-Vânturarița este una dintre cele mai mari zone de protecție naturală din Munții Căpățânii și oferă o experiență unică în ceea ce privește explorarea naturii sălbatice și a peisajelor montane din România.

8.Transalpina: Cu serpentine spectaculoase și peisaje montane uluitoare, este considerată una dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase rute turistice din România. Pe parcursul traseului, turiștii pot admira vârfurile acoperite de zăpadă, pădurile de brazi, stâncile impunătoare și pasurile cu peisaje panoramice.

În plus, pe traseul Transalpinei se găsesc numeroase obiective turistice și puncte de atracție, cum ar fi Mănăstirea Polovragi, Cheile Oltețului, Lacul Oașa sau Vârful Papusa. Acest traseu oferă o experiență unică pentru turiștii care doresc să exploreze frumusețea naturii sălbatice și a peisajelor montane din România.

9.Călimănești-Căciulata este situată la poalele munților Căpățânii, oferind turiștilor numeroase oportunități pentru a explora frumusețea naturii din împrejurimi. Printre cele mai populare atracții se numără Cheile Latoriței, Cheile Bistriței, Peștera Muierii, Mănăstirea Turnu și Mănăstirea Cozia.

Stațiunea Călimănești-Căciulata este un loc ideal pentru turiștii care doresc să se relaxeze, să-și îmbunătățească starea de sănătate sau să exploreze frumusețea naturii din sud-vestul României. Cu o gamă largă de opțiuni de cazare și restaurante, această stațiune este o destinație populară pentru turiștii din întreaga țară și din străinătate.

10.Băile Olănești se află într-un peisaj pitoresc, înconjurată de păduri de conifere și munți. Aici se pot efectua numeroase tratamente balneare, bazate pe utilizarea apelor minerale bogate în săruri de sodiu, calciu, magneziu și clor. Printre cele mai populare tratamente se numără băile cu ape minerale, inhalările și terapiile fizice.

În stațiunea Băile Olănești se găsesc numeroase hoteluri, pensiuni și vile, precum și restaurante și terase unde turiștii se pot relaxa și savura specialitățile locale. Așadar, Băile Olănești sunt o destinație ideală pentru turiștii care doresc să-și îmbunătățească sănătatea, să se relaxeze și să exploreze frumusețea naturală din sudul României.

11.Culele din Măldărești reprezintă un ansamblu de clădiri tradiționale construite în stilul arhitectural specific zonei Olteniei, situat în comuna Măldărești, județul Vâlcea din România.

Aceste clădiri, construite în secolul al XIX-lea, au fost folosite ca și locuințe de către familii înstărite din zonă. Culele sunt alcătuite din două sau trei nivele, având o structură puternică din lemn de stejar și acoperișuri din șindrilă.

12.”Vârful lui Roman” este o destinație relativ nou apărută pe harta turismului vâlcean însă, după ce o vei vizita, probabil te vei întreba așa cum am făcut-o și noi: oare de ce nu am descoperit-o mai devreme?! 
Fiecare anotimp are farmecul lui aici așa că ești binevenit oricând. În lunile iunie-iulie este foarte probabil să găsești bujorul de munte înflorit, o specie de floare protejată prin lege, cu petale mici de culoare roz, care crește aici în abundență.

Pe lângă peisajele superbe pe care le oferă, „Vârful lui Roman” este și punctul de plecare pentru unele drumeții pe măsură si pentru iubitorii de mountain bike.

Amenities

Cursus tempus, tincidunt quis sem sapien id non eget sed in consequat tellus phasellus orci in semper elit porttitor eget metus.

An Infinite-edge Pool

Experience the joy of swimming in our infinity-edge pool that gives you a nice picturesque view.

An Iconic Spa

Set forth on an exquisite wellness journey to refresh, re-energize and rejuvenate at our iconic spa.

Luxurious Rooms

Our rooms are more than just a place to stay. The relaxing ambience will keep you happy all through.

Deep Soaking Bath-tub

Take a dip into these special bath-tubs to soak into a refreshing vacation mode that you’ve wanted.

Guest Computer & WiFi

We offer special computers and WiFi for guests who’d like to stay connected while on vacation.

24 Hour Concierge

We have three in-house restaurants offering different cuisines that you can choose from.

Other Perks & Facilities

Looking for more? Well, we believe that every guest walks into our hotel for the best experience. And, we are determined to do that.

Ocean View Terrace

Among the scenic beauty of the city we also have an ocean view terrace for every suite in our hotel.

Delicious Food

We have team chefs from across the world. So you can enjoy the delicacies anytime during your stay.

Private Beach

Want to take a dip into the sea? All our guests get complimentary access to our private beach.

Planifică astăzi o experiență de neuitat în Băile Govora!​

Pensiunea Magic este acel loc în care te simți cu adevărat acasă și unde îți vei dori mereu să te întorci.

Rezervă-ți sejurul acum

Scroll to Top