Informatii in subsolul paginii. Cazare Hunedoara: hoteluri HUnedoara, pensiuni Hunedoara, alte tipuri de cazare Hunedoara.
Oferta cazare pensiune, Pensiunea Magic Hunedoara turism intern, agentii turism, oferta luna mai, oferta turism concediu, rezervare. Pensiune cu finisaje si dotari de lux !
Prima pagina Despre cazare & Sala de conferinta Restaurantul pensiunii Atractii turistice & Rent a car Galerie foto Pensiunea Magic si imprejurimi Localizare pensiune | Rezervare
  • Pensiunea Magic-Hunedoara-Silvaşu de Jos-Mânăstirea Prislop-Haţeg-Ostrov (Biserica Ostrov)-Barajul Gura Apei-Cabana Rotunda-Poiana Pelegii-retur;

BISERICA DIN OSTROV

Biserica
Pictura interioara biserica

Pe teritoriul comunei Râu de Mori, în satul Ostrov, se poate vedea una dintre cele mai nou restaurate biserici ale Haţegului; b iserica ortodoxa, construita din piatra in 1284. Curtea bisericii este imprejmuita cu gard de piatra din monumente romane, inscriptii, reliefuri elemente arhitecturale, aduse probabil din imprejurimile Ulpiei. Clopotniţa este păstrată integral în forma în care a fost înălţată, în secolul al XV-lea, iar sub ea, în timpanul intrării în naos, se găseşte cea mai remarcabilă mărturie a picturii de frescă din acelaşi perimetru. Ostrovul trebuie încă privit şi pentru insolitul gardului de cimitir pe care îl posedă. Odinioară el fusese compus din aproape 300 de pietre romane de toate tipurile.

PARCUL NATIONAL RETEZAT-CABANA ROTUNDA-POIANA PELEGII

Retezat vara
Retezat vara

Parcul Naţional Retezat a fost creat in 1935, fiind primul parc naţional din Romania şi era destinat conservării frumuseţilor acestor munţi şi a florei de aici. Altitudinile variază între 794m şi 2509m (vf.Peleaga). Munţii Retezat au unele din cele mai frumoase privelişti din Europa sud-estică. Intre cele aproximativ 80 de lacuri glaciare existente, cateva se remarca prin dimensiunile lor: Bucura, cel mai mare lac glaciar din Romania cu suprafata de 10 ha si adanc de 17 m, Zanoaga, cu cea mai mare adancime, 29 m, Tau Negru, Galesu, Tau Portii, Taurile Custurii, Lia, Ana, Viorica, Tau Agatat si altele dintre care cateva se situeaza la peste 2200 m altitudine.

Cabana
Peisaj Reteza

Masivul este traversat de multe poteci turistice marcate pentru amatorii de drumeţii. Pentru cei bine pregătiţi există şi câteva trasee de căţărare. Locurile de campare amenajate şi cabanele turistice din jurul parcului vă aşteaptă. Flora Retezatului este renumită prin diversitatea floristică, adăpostind aproape 1190 specii de plante superioare din cele peste 3450 cunoscute în Romania. Existenţa aici a mai bine de o treime din flora Romaniei este unul din motivele pentru care a fost declarat Parc Naţional. La acestea se adaugă un număr mare de specii inferioare. Fauna Parcului, datorită habitatelor sale foarte diverse, naturale sau puţin modificate de intervenţia umană, adăposteşte o faună deosebit de bogată atât în ceea ce priveşte numărul de specii cât şi în numărul mare de exemplare care alcătuiesc populaţiile acestor specii.

Peisaj primavara Retezat
Lac Retezat
Cazare pensiune, rezervare online Pensiunea Magic | Oferta Concediu 55 euro / Persoana Telefon rezervari: 0767.809.588
© toate drepturile rezervate Pensiunea Magic | tot continutul acestui site apartine firmei Publitur SRL | director web luxdesign28.ro
eXTReMe Tracker